Wybierz pieczywo z dobrej piekarni

Tu zapoznasz się z ofertą piekarni Kraków

Pieczywo to jeden z najważniejszych składników ludzkiej diety. Spożywamy go bardzo dużo, więc dobrze, jeśli okaże się on najwyższej jakości. Nic zatem dziwnego, iż produkowane w fabrykach wypieki tracą ostatnimi laty klientów – są niedobre, a po paru dniach są już niezdatne do zjedzenia. Na polskich stołach ostatnio bardzo często spotkać można natomiast produkty wyrabiane tradycyjnymi metodami i niezawierające chemicznych dodatków poprawiających ich właściwości. Dlaczego dobrze je jeść? W jaki sposób one powstają? Jak działa rzemieślnicza piekarnia?

Jakie wypieki sprzedaje rzemieślnicza piekarnia?

Jak łatwo stwierdzić, tradycyjna piekarnia w Krakowie i pozostałych dużych miastach swoją ofertę opiera na tradycyjnych chlebach. Zwykle bywają produkowane na zakwasie, choć możemy kupić również pieczywo drożdżowe. Poza tym miłośnicy tradycyjnych piekarni chętnie sięgają po chleby, które w ostatnich dekadach wycofano ze sklepów – między innymi precle. Rzemieślnicze pieczywo zawiera często również rozmaite ziarna lub rodzynki.

Dlaczego warto wybrać chleb z tradycyjnej piekarni?

Przyczyną popularności rzemieślniczego pieczywa jest zwłaszcza jego smak – pod tym względem wypada znacznie korzystniej niż chleby przemysłowe. Plusem takiego chleba jest także jego różnorodność – wśród setek gatunków najróżniejsi ludzie znajdą wyroby dostosowane do swoich oczekiwań. Nie sposób zapomnieć również o tym, iż produkty, które oferuje tradycyjna piekarnia są o wiele zdrowsze, bowiem nie zawierają niebezpiecznych dla ludzkiego organizmu chemicznych dodatków.

Nasza lokalizacja:
Piekarnia Pochopień
ul. Kochanowskiego 22
31-127 Kraków

Tel.: 12 633 75 02
E-mail: [email protected]